miércoles, 4 de marzo de 2009

illa de vianants al barri?

Inaugurem aquesta secció arrel dels últims rumors sobre la desvehiculització del barri. Ho confirmem, no es tracte d'un mite sino d'una veritable possibilitat que es pot materialitzar, aquest cop sí, dins del marc de la Llei de Barris.

Convidem als ciutadans a reflexionar sobre la implementació física d'aquest projecte. Les possibilitats són variades, totalment tancat excepte per els veïns i els comerços, parcialment tancat, ja sigui respecte horaris o carrers, o també pot passar que ningú digui res, que no es consulti ni debateixi suficientment amb els actors implicats (veïns, comerços, escoles, serveis i empreses relacionades, ciutadans amb experiència al respecte)i s'acabi fent una pífia que no beneficii a ningú.

Hi han moltes variables a tenir en compte: circulació alternativa de vehicles, reforçament de l'activitat comercial, neteja, llocs d'aparcament dissuassori, comoditat pels veïns. Si es vol transformar el barri i fer-lo agradable als vianants, cal reforçar la neteja (que no hi hagi cap dubte), recuperar l'aspecte històric i acollidor del barri (Patrimoni Municipal), potenciar definitivament la rehabilitacio de façanes i vivendes, i promoure l'activitat comercial. Una bona manera de començar seria establin algun servei municipal al barri, alguna regidoria per exemple, i envoltarla d'entitats relacionades.

Ciutadans, parlem-ne.

No hay comentarios:

Publicar un comentario